Laura Mintegi somriu als militants reunits a Bilbao per celebrar els resultats de Bildu.
Laura Mintegi somriu als militants reunits a Bilbao per celebrar els resultats de Bildu.
Bilbao

Mintegi destaca que dues terceres parts del Parlament seran nacionalistes i reclama "pensar com a poble"

La candidata d'EH Bildu ha comparegut exultant per analitzar els millors resultats de la història de l'esquerra abertzale. Laura Mintegi destaca que dues terceres parts del Parlament seran nacionalistes i reclama "pensar com un poble".

Felip GordilloActualitzat
Euskal Herria Bildu celebra exultants els seus resultats a les eleccions basques. Els 21 escons que han aconseguit són els millors de la història per a les formacions abertzales. La seva candidata, Laura Mintegi, ha deixat clara l'eufòria que viu la formació en una compareixença plena d'agraïments, somriures i abraçades.

Els militants reunits al poliesportiu de la Casilla, a Bilbao, l'han rebut amb crits d'"independència" i a favor de l'acostament de presos. La candidata de Bildu els ha saludat amb un "felicitats Euskal Herria, felicitats amics, felicitats a tots".

En una breu intervenció, Mintegi ha destacat que en la pròxima legislatura "de cada tres escons, dos seran nacionalistes" i ha fet una crida a "fer una Euskal Herria nova".

La candidata abertzale ha assegurat que els sobiranistes han sortit reforçats de les eleccions i assegura que la seva formació portarà aquesta veu al Parlament basc. Mintegi ha afirmat que "ja no hi ha marxa enrere per aconseguir una Euskal Herria lliure".

La líder de Bildu també ha reclamat als partits polítics que és el moment de "començar a pensar com a poble i de fer front a les ordres que ens arriben des de Madrid".

En relació als presos d'ETA, Mintegi ha afirmat als simpatitzants de Bildu que "la força que tenim aquí és la que aconseguirà portar els nostres presos. Els tornarem".


Anar al contingut