Panduro, Bolívia

Miners bolivians segresten i maten un viceministre

Ho ha denunciat el govern de Bolívia, i és un pas més en el greu conflicte de les cooperatives mineres contra la llei de sindicats que impulsa Evo Morales

RedaccióActualitzat

Les cooperatives mineres de Bolívia estan en peu de guerra contra el govern d'Evo Morales a causa d'una llei de sindicats que està impulsant. En el conflicte, que ha derivat en greus enfrontaments entre manifestants i la policia, hi ha desenes de ferits i, el que és pitjor, han mort tres miners i ara també el viceministre d'Interior, Rodolfo Illanes.

Illanes havia anat a trobar-se amb els dirigents de la rebel·lió per negociar-hi i, ara, el govern denuncia que un grup de miners el van segrestar i assassinar a cops. El superior d'Illanes, el ministre d'Interior, Carlos Romero, ha assegurat que Illanes va ser "covardament i brutalment assassinat".

El conflicte està centrat a Panduro, a uns 180 quilòmetres de la capital, La Paz. Les cooperatives mineres, que tenen uns 150.000 afiliats, s'oposen a la llei de sindicats perquè vol promoure la sindicació entre els miners. Segons el govern, només una minoria dels miners controlen les cooperatives i la immensa majoria treballen en condicions molt precàries.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut