"Mindscape" s'estrena a TV3

L'òpera prima de Jorge Dorado, la nit de divendres

Actualitzat
El "thriller" psicològic sobre les habilitats d'un detectiu privat de viatjar a les ments de les persones es podrà veure divendres, 13 de maig, a les 22.30. L'estrena es farà a TV3.
 
John Washington forma part d'una unitat especial de detectius privats. És un expert a entrar en la ment de les altres persones i fer-los reviure records per curar-los o ajudar-los a resoldre conflictes. El seu excap li proposa encarregar-se d'esbrinar la veritat sobre un nou cas, el d'una adolescent problemàtica. Jorge Dorado es va sentir de seguida atret pel guió el dia que el seu mànager, Peter Safran, l'hi va oferir. Dorado comenta que "m'interessaven molt les possibilitats emocionals de la relació dels dos protagonistes, en John i la seva pacient, Anna Greene, i els viatges a la memòria que presentava la pel·lícula".
 
La resolució visual d'aquests viatges al passat s'ha treballat a través del color, la posada en escena, la càmera, les lents, i postproducció amb efectes digitals que modifiquen els espais, perquè, com ens explica el director: "...les memòries infantils tendeixen a engrandir l'entorn. Hem buscat que la memòria sigui una realitat deformada."
 
El film passa als Estats Units d'Amèrica, a la costa californiana, tot i que els interiors i alguns exteriors puntuals s'han rodat a Barcelona. També s'han rodat exteriors a Bordeus i a Mont-real. És una producció d'Ombra Films, The Safran Company, Antena 3 i Mindscape Productions amb la col·laboració de Televisió de Catalunya.

Sinopsi:
John té l'habilitat de reviure els records d'altra gent i ho fa servir per ajudar, resoldre conflictes o curar. Però, després d'un fet traumàtic personal, decideix deixar la seva professió. El llargmetratge comença amb el seu excap, que, davant d'un nou cas d'una jove de 16 anys difícil de solucionar, decideix recórrer a John, el millor en aquesta tècnica, perquè se n'ocupi. Anna té un historial de desordres mentals. Els experts la diagnostiquen de sociopàtica i en recomanen l'ingrés en una institució. Però John vol saber si pot haver estat víctima d'un trauma. I mentre John mira d'ajudar-la en el seu trastorn, cau en un joc de manipulacions i enganys que el confonen.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Jorge Dorado
Guió: Guy Holmes
Producció executiva: Miquel Àngel Faura i Jaume Collet Serra
Intèrprets: Mark Strong (John Washington), Taissa Farmiga (Anna Greene), Brian Cox (Sebastian) i Indira Varma (Judith), entre d'altres
Director de fotografia: Óscar Faura
Música: Lucas Vidal
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut