Estrasburg

Millorar la qualitat de l'aigua de l'aixeta per reduir l'ús d'ampolles de plàstic

El Parlament Europeu proposa que bars i restaurants serveixin aigua gratis o a un preu reduït i eleva els estàndards mínims per a l'aigua corrent

Actualitzat

Millorar la qualitat de l'aigua de l'aixeta per reduir el consum d'aigua envasada. Aquest és l'objectiu de la normativa sobre l'aigua potable que ha aprovat aquest dimarts el Parlament Europeu, i que marca els estàndards mínims de qualitat de l'aigua destinada al consum humà i protegeix els ciutadans de la contaminació.

Els eurodiputats proposen, per exemple, que bars i restaurants serveixin aigua gratis o a un preu reduït. També que s'endureixin els límits a l'aigua corrent de substàncies contaminants, microplàstics i bacteris com la legionel·la. A més a més, estableix que la presència del plom es redueixi a la meitat.

 

La directiva europea insta els països a instal·lar més fonts públiques, també en aeroports o centres comercials.

Segons fa constar la norma, reduir l'ús d'ampolles de plàstic seria beneficiós per al medi ambient, ja que també es reduirien les emissions de gasos d'efecte hivernacle. A més, consumir només aigua de l'aixeta també seria bo per a la butxaca.

Actualment, els ciutadans europeus es gasten 600 milions d'euros l'any en aigua envasada amb plàstic. Es calcula que cada europeu consumeix a l'any de mitjana 106 litres d'aigua embotellada.

Ara, la proposta s'haurà de negociar amb el Consell i la Comissió.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut