Millor actriu

Penélopez Cruz era la preferida i ha aconseguit el que tothom pronosticava, que és aconseguir el seu segon Goya, després del de "La niña de tus ojos". L'actriu madrilenya ha elogiat la tasca de les seves rivals, Maribel Verdú, Marta Etura i Silvia Abascal, però no ha pogut ocultar que el paper de Raimunda a "Volver" és un punt d'inflexió a la seva carrera. La "cirereta" d'aquest gir seria l'Oscar, però ella mateixa ha reconegut que s'enfronta a "quatre monstres de la interpretació". Sense cap mena de dubte, Penélope Cruz ha estat l'estrella de la 21a nit dels Goya.

Actualitzat
PENÉLOPE CRUZ (Volver)

Forta i, alhora, fràgil. Aquesta és la manera com Pedro Almódovar ha definit Raimunda, el personatge que Penélopez Cruz interpreta a "Volver". És una dona d'un poble de la Manxa, un rol que -pensa Almodóvar- l'actriu clava més que no pas els personatges de l'alta societat. A banda del Goya, la interpretació li ha valgut altres premis, com el del Cinema Europeu, la nominació als Globus d'Or i, sobretot, a l'Oscar. També han comparat Penélope Cruz amb la Sofia Loren dels inicis i s'ha guanyat un respecte més ampli del que ja tenia.

A "Volver", Penélope Cruz ha tingut l'oportunitat de demostrar com ha evolucionat des que va debutar a la gran pantalla i com Almodóvar aconsegueix treure partit de la seva feina, més enllà del glamur de Hollywood. "Carne trémula", "Belle Epoque", "La niña de tus ojos" (amb la qual va guanyar el primer Goya) o "Vanilla Sky" són només alguns del títols en què ha participat.

MARIBEL VERDÚ (El laberinto del fauno)

Des que va començar la seva carrera, als 13 anys i en espots de televisió, Maribel Verdú acumula una llarga filmografia, amb títols com "Belle Epoque", "Amantes", "La buena estrella" o "Y tu mamá también". A "El laberinto del fauno" interpreta Mercedes, una criada aparentment lleial al capità franquista que recrea Sergi López.

A la pel·lícula de Guillermo del Toro, Maribel Verdú s'aparta dels personatges sensuals que tantes vegades ha interpretat. El director va confiar en ella de la mateixa manera que en l'actor vilanoví, donant-los uns papers que no es corresponen amb l'estereotip al qual se'ls associa.

MARTA ETURA (AzulOscuroCasiNegro)

La menys coneguda i més jove de les nominades al Goya a la millor interpretació femenina va debutar al cinema amb "Sin vergüenza", de Joaquim Oristrell, que es va fixar en ella durant una visita a l'escola Cristina Rota, on va estudiar. Va interpretar Dulcinea a "El caballero Don Quijote" i va treballar a "La vida de nadie", per la qual va ser nominada als Goya, y "Trece campanadas", entre d'altres.

Paula, el seu personatge a "AzulOscuroCasiNegro", és una reclusa que canviarà la vida de Jorge, un noi que es replantejarà les obligacions que té i es llançarà a la vida que realment desitja.

SILVIA ABASCAL (La dama boba)

"La Dama Boba" ha suposat per a Silvia Abascal la tercera nominació als Goya i la seva feina li ha estat reconeguda amb el premi a la millor interpretació femenina al Festival de Màlaga. La pel·lícula està inspirada en la comèdia clàssica de Lope de Vega.

Aquesta ha estat la primera nominació d'Abascal com a actriu proganista. L'any 2004 va aspirar al premi com a millor actriu secundària per "El lobo" i quatre anys abans com a millor acriu revelació per "La fuente amarilla". Després de donar-se a conèixer a la televisió, Abascal ha combinat el cinema amb el teatre, on ha interpretat clàssics com "La gavina" o "Romeo i Julieta".
Anar al contingut