El Prat de Llobregat

Millo, sobre les cues al Prat: " Estem molt acostumats que tot sigui de pressa"

Segons el delegat del govern espanyol a Catalunya, si es vol garantir la seguretat als aeroports cal tenir "una mica de paciència"

RedaccióActualitzat

Després de setmanes de cues al control de passaports de l'aeroport del Prat per la manca d'efectius de la Policia Nacional, que ha provocat situacions de col·lapse i desesperació per part de molts viatgers, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha dit a Ràdio4 que procuraran posar-hi remei però també ha demanat paciència als passatgers.

 "Demano un canvi d'hàbits culturals en relació amb aquest tema. Estem molt acostumats que tot sigui de pressa".

El govern espanyol assegura que l'aeroport del Prat pateix "un gran increment de passatgers" i que no "és l'únic amb cues". Millo ha dit que si es vol garantir la seguretat, s'ha d'abordar la situació amb "serenitat".

"Arribar a un aeroport i mentalitzar-se una mica que garantir la seguretat ens obliga a tenir una mica de paciència. Que se m'entengui, no estic dient que s'hagin de suportar cues insuportables, però una mica de consciència que hem d'abordar les coses amb més serenitat".

Segons han denunciat alguns usuaris a les xarxes socials, aquest matí s'han tornat a repetir les cues a la zona d'arribades. Fonts d'Aena han negat que hi hagi hagut cues extraordinàries i han recordat que el temps mitjà d'espera, establert a nivell internacional, és de 30 minuts.

La Unió Europea incorpora des de començaments d'any noves mesures de seguretat a les fronteres internes de l'espai Schengen com a part de l'estratègia de la lluita antiterrorista. Des del 7 d'abril, i en aplicació de les noves mesures antiterroristes, tots els passatgers europeus que viatgen dins de l'espai Schengen han d'ensenyar el DNI o el passaport als agents de fronteres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut