El delegat del govern, Enric Millo a l'estudi del programa "Els Matins"
Barcelona

Millo: "Quan sé que hi ha persones que han rebut cops, no puc fer més que demanar disculpes"

Assegura que falta "lleialtat institucional per part de la Generalitat" perquè els Mossos no van fer res per impedir que els col·legis obrissin diumenge.

RedaccióActualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha demana disculpes per les conseqüències de l'actuació policial de diumenge al programa "Els matins" de TV3:

"Insisteixo, lamento moltíssim, demano disculpes perquè no voldria que li hagués passat a una sola persona que ha patit un cop, que ha hagut de ser atès com diu la Generalitat. Avui molt lamentablement hi ha una persona a l'hospital, demano disculpes, ho lamento molt."

Millo assegura, però, que la responsabilitat és de la Generalitat, que va animar la població a anar a votar, quan la llei ho prohibia. I critica l'actuació dels Mossos d'Esquadra, perquè ells haurien d'haver impedit l'obertura dels col·legis:

"La resta de 900 persones són persones que no havien d'haver rebut res, només que el president de la Generalitat hagués demanat públicament no ocupar els espais que el jutge va mencionar, ni oposar resistència a les forces de seguretat."

Millo ha dit que ha faltat "lleialtat institucional per part de la Generalitat", i n'ha responsabilitzat directament el conseller Joaquim Forn, per haver permès que s'obrissin els col·legis:

"A mí el Forn, a la Junta de Seguretat, em va dir que no volien ajuda, que ells s'ocupaven de fer complir aquesta ordre. I ells es van comprometre que als matins els col·legis estarien tancats. I jo em pregunto: ho van complir, això?"

El delegat del govern també ha dit que, durant la tarda, es van aturar les actuacions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per no posar en perill la salut de les persones. El delegat del govern espanyol a Catalunya també ha alertat sobre l'odi que, segons ell, s'està generant contra les forces de seguretat i assegura que són intolerables els actes de rebuig contra policies que estan complint les seves obligacions professionals:

"Jo he anat a parlar amb aquests agents, i he vist en els seus ulls, en la seva mirada, la tristesa per la situació amb què es van trobar. Molts m'han dit que mai havien vist una situació igual."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut