Barcelona

Millo: "La Generalitat posa en risc l'autogovern si actua fora de la legalitat"

El delegat del govern espanyol a Catalunya ho ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio"

RedaccióActualitzat

L'endemà de la conferència del president Puigdemont a Madrid, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, demana a la Generalitat que aturi el procés independentista perquè s'està posant en risc l'autogovern de Catalunya. Ho ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio:  

"La mateixa Generalitat, que té l'autogovern més important que ha tingut mai Catalunya, anant contra la Constitució i amenaçant que està disposada a saltar-se la legalitat vigent, està posant en perill l'autogovern."


A la pregunta de si el govern espanyol està disposat a suspendre l'autonomia de Catalunya, Millo ha respost:

"Ningú es planteja concretament res. Sempre s'actuarà d'acord amb el que s'estigui fent i proporcionalment a l'incompliment que es cometi."

Millo no veu possible que hi pugui haver una reunió entre Puigdemont i Soraya Sáenz de Santamaría aprofitant que la vicepresidenta espanyola és avui a Barcelona. Millo ha dit que té una agenda molt atapeïda.

També ha confirmat que Puigdemont li ha comunicat que aviat lliurarà a Rajoy l'última proposta per aconseguir un referèndum pactat.

A la conferència a Madrid, el president Puigdemont va demanar a Rajoy sentit d'estat per pactar el referèndum, però deixant clar que si rebutja un acord el tirarà endavant de forma unilateral.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut