El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo
Barcelona

Millo insinua que La Moncloa podria cessar més càrrecs de confiança aquest divendres

El delegat del govern espanyol: "Pot passar que aquests dies es comprovi que hi ha actuacions de càrrecs que trenquen la confiança"

Actualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha insinuat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el govern espanyol podria cessar aquest divendres càrrecs de confiança de la Generalitat.

"Pot passar divendres, al Consell de Ministres. Pot passar que durant aquests dies es comprovi que hi ha comportaments o actuacions de càrrecs de confiança que trenquen la confiança i, si la trenquen, són apartats dels seus càrrecs. Això és una cosa que passa en tots els governs del món."

Millo no ha donat noms i després ha matisat que no sap si se cessaran més càrrecs divendres: "Que jo sàpiga, no".

Ara bé, ha justificat els cessaments i ha explicat que alguns alts càrrecs ja han estat advertits pel govern espanyol perquè no li agrada el seu comportament.

"En el moment que es té una informació veraç i demostrada d'una persona que actualment té una tasca de responsabilitat actua contra la llei, se l'ha d'apartar."

Així justificava el cessament d'alts càrrecs com l'exdirectora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos, acusada d'haver transportat urnes del referèndum de l'1 d'octubre en cotxe; unes acusacions que Marcos ha negat.

Millo descarta que el govern espanyol es plantegi ampliar el 155

Millo ha descartat que el govern del PP es plantegi ampliar el 155, però ha justificat el tancament del Diplocat en considerar que "les funcions a les quals es dedicava no s'adequaven a les competències de la Generalitat" i s'extralimitava.

D'altra banda, el delegat del govern espanyol assegura que Mariano Rajoy està disposat a reunir-se immediatament amb el nou president de la Generalitat, un cop sigui investit. Millo, però, no concreta si Rajoy vol fer una oferta política al futur president.

"Li asseguro que la voluntat és, en el moment que hi hagi un president o presidenta del govern de la Generalitat, establir immediatament la relació, contacte i parlar, segur. S'haurà de parlar. Veure quin plantejament es fa, quines propostes hi ha."

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut