Barcelona

Millo i Puigdemont, amfitrions per separat de dos congressistes nord-americans

Els congressistes s'han trobat a la tarda amb el delegat del govern espanyol i a la nit han sopat al Palau de la Generalitat amb el president Puigdemont

RedaccióActualitzat

Els congressistes nord-americans Dana Rohrabacher i Brian Higgins són a Catalunya de visita i amb una agenda molt plena. Aquest diumenge a la tarda s'han reunit amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, després han rebut una delegació de Societat Civil Catalana i han acabat la gira al Palau de la Generalitat.

Rohrabacher és el president del Subcomitè d'Europa de la Cambra de Representants i ja es va reunir amb el president de la Generalitat, al Capitoli de Washington. A la tarda s'han tornat a veure, en una sessió de treball per analitzar la situació política catalana i europea.

 

Els dos membres de la Cambra de Representants dels EUA han a la trobada a la Generalitat acompanyats del cònsol d'assumptes polítics del Consolat General dels EUA a Barcelona, Adam Smith.

Un cop finalitzada la sessió de treball, el president ha ofert un sopar als congressistes, al qual han assistit també el vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; el secretari del govern, Joan Vidal, i el delegat del govern de la Generalitat als EUA, Andrew S. Davis.

Dissabte ja es van trobar amb la president del Parlament, Carme Forcadell:


Reunió amb Millo

Abans d'anar a la Generalitat els dos congressistes s'han trobat amb Enric Millo. En la reunió amb Millo hi han estat presents el general de divisió i cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, el cap regional d'operacions i comissari principal del Cos Nacional de Policia, José Jiménez Lacasta, i el subdelegat del govern a Barcelona, Emilio Ablanedo.

 

Trobada també amb Societat Civil Catalana

Els dos congressistes han tingut una altra reunió a Barcelona, amb una delegació de Societat Civil Catalana, Concòrdia Cívica i Empresaris de Catalunya.

La delegació ha explicat als congressistes que "la majoria dels catalans no vol la independència". Els han assegurat que el govern i els partits sobiranistes "es neguen a respectar l'estat de dret i la democràcia" i els han advertit dels "riscos derivats de la fractura social".

 

Qui són?

Dan Rohrabacher és congressista republicà per Califòrnia i president del Subcomitè d'Europa de la Cambra de Representants dels EUA; aquesta serà la segona vegada que es trobarà amb el president Puigdemont, després de la reunió de treball que van mantenir el passat 29 de març, al Capitoli de Washington. Rohrabacher va defensar en unes declaracions el dret d'autodeterminació de Catalunya.

Brian Higgins, membre del Partit Demòcrata, és representant per Nova York a la Cambra de Representants dels EUA; membre del Subcomitè d'Europa i de la comissió de Ways and Means, que està considerada com una de les més importants del Congrés. Higgins va assumir també un paper actiu durant el procés de pau a Irlanda, i, l'any 2006, va formar part d'una de les delegacions de congressistes que es va desplaçar a Irlanda del Nord.

Anar al contingut