Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya
Barcelona

Millo diu que "tècnicament" no hi va haver càrregues policials l'1-O

Ha assegurat que no va veure "cap cua de gent per anar a votar, ni la policia pegant", sinó gent "intentant impedir l'acció de la policia judicial"

RedaccióActualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha dit que "tècnicament" l'1 d'octubre no hi va haver càrregues policials, sinó "accions de compliment d'una ordre judicial". En una entrevista a Rac1, Millo ho ha justificat perquè les càrregues es produeixen tècnicament "davant d'una actuació violenta per part d'algú".

"Tècnicament no són càrregues, són accions de compliment d'una ordre judicial que consistien a desallotjar per decomissar un material electoral que hi havia a dins i emportar-se'l."

"Per tant, tècnicament, les càrregues són quan hi ha una acció en contra d'una actuació violenta per part d'algú."

Millo ha defensat que el dia del referèndum no va veure "cua de gent per anar a votar ni la policia pegant. Hem vist imatges de la gent impedint l'acció de la policia".

Segons ha dit, els agents es van trobar amb gent "intentant impedir l'acció de la policia judicial" i això va produdir una "situació de col·lisió". Millo ha recordat que l'1-O era un acte "prohibit pel jutge" i que, tot i això, el govern hi "enviava la gent". El delegat del govern espanyol ha admès també que "tots vam veure imatges que no ens van agradar".

Amb aquestes declaracions, Millo coincideix amb el que va dir fa uns quants dies el coronel de la Guàrdia Civil i coordinador de l'operatiu policial de l'1-0, Diego Pérez de los Cobos, que també va assegurar davant del jutge que, tècnicament, no hi va haver càrregues.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàIndependènciaPP
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut