Enric Millo, aquest dimarts, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Enric Millo, aquest dimarts, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Barcelona

Millo diu que Sànchez i Cuixart són a la presó "pels seus actes, no per les seves idees"

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el delegat del govern espanyol a Catalunya ha negat amb aquest argument que des d'aquest dilluns hi hagi presos polítics a l'estat espanyol

RedaccióActualitzat

Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que no hi ha presos polítics i que els líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, "estan privats de llibertat no per les seves idees sinó pels seus actes". Millo es refereix a les mobilitzacions del 20 de setembre, que entén que van ser tumultuoses per impedir a la Guàrdia Civil fer la seva feina.

Segons Millo, a l'estat espanyol hi ha una separació de poders que cal respectar:

"Ens equivocarem si anem a jutjar la jutgessa. Aquí hi ha una divisió de poders. És la nostra obligació com a demòcrates respectar que els jutges actuïn amb total independència. Hem de respectar la independència del poder judicial i deixar que l'estat de dret funcioni."

Sobre les mobilitzacions ciutadanes dels dies 20 i 21 de setembre, el delegat del govern espanyol considera que "si l'objectiu és impedir l'actuació de la policia judicial, això està tipificat com a delicte de sedició. No es pot impedir pacíficament l'actuació de la policia judicial."

I pel que fa a l'actuació policial l'1-O, Millo ha reiterat que va ser proporcionada:

"En alguns casos hi va haver incidències. Actuaven d'acord amb l'ordre judicial. Aquests cossos són molt professionals. Són molt professionals. Actuen sempre d'acord amb la seva professionalitat."

Enric Millo també ha afegit: "No he visitat els ferits perquè el Departament de Salut no m'ha donat la llista. L'he demanat". El dirigent del PP ha negat que aquell dia hi hagués referèndum: "No hi va haver cap referèndum. Hi havia cubells anomenats urnes, no hi havia junta electoral."

Millo també s'ha referit a l'opinió que aquest dilluns va expressar el líder del PP català, Xavier García Albiol, referent a una possible il·leglització de partits independentistes que defensin saltar-se la llei:

"No em sembla legítim que algú digui: 'doncs jo tinc aquest objectiu i a més tinc molta gent que m'ha votat'. Per tant, jo crec que és correcte i legítim intentar acostar-se el màxim possible a aquest objectiu. El que no és legítim ni democràtic és dir: "i per aconseguir-ho faré el que calgui. Si cal fins i tot em saltaré les lleis democràtiques vigents'. Això és el que no es pot fer. És una reflexió que em sembla que està carregada de sentit comú."

Millo ha explicat que la sortida al conflicte depèn de Carles Puigdemont: "Hi ha la possibilitat d'evitar el 155? Sí. Només cal que Puigdemont digui que no s'ha declarat la independència. Hi som a temps."

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut