Enric Millo
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Millo diu que la CUP, l'ANC i Òmnium pressionen Puigdemont i volen l'aplicació del 155

Enric Millo demana reflexió a Puigdemont i que accepti "l'última oportunitat per al diàleg"

RedaccióActualitzat

Enric Millo, delegat del govern a Catalunya, acusa la CUP, l'ANC i Òmnium Cultural de pressionar el president Puigdemont perquè aixequi la suspensió de la declaració d'independència i de voler que s'apliqui l'article 155 de la Constitució. Diu que les tres organitzacions "volen el trencament, el conflicte i el com pitjor, millor".

En una entrevista a Ràdio 4, Millo assegura que la CUP, l'ANC i Òmnium són els únics que volen que s'apliqui el 155 a Catalunya:

"Qui vol que a Catalunya s'apliqui el 155? Són els que pressionen Puigdemont perquè activi la declaració unilateral d'independència. La CUP, l'ANC i Òmnium són els únics que volen l'aplicació del 155. La resta no ho vol ningú."

Millo ha qüestionat la unitat dels partits independentistes que defensen el govern perquè, en la seva opinió, "s'ha vist que dins d'aquestes forces encara hi ha moltes persones que no han perdut el seny".

Al seu parer, és comprensible que hi hagi qui ja vulgui l'aplicació del 155, i ha admès que existeix la possibilitat que es convoquin eleccions a través d'aquest article de la Constitució "en una situació d'escenari límit", però no desitjable.

Última oportunitat

Enric Millo ha assegurat que Puigdemont té "una última oportunitat per al diàleg" i que la resposta que doni ha de ser clara, perquè les ambigüitats no ajuden. Per Millo, la resposta ha de ser concreta, "pràcticament un 'sí' o un 'no'":

"Mantinc l'esperança que Puigdemont reflexionarà i veurà en aquesta porta oberta el diàleg que se li ofereix des del govern central una possibilitat de reconduir les coses"

Pel delegat del govern espanyol a Catalunya, la proposta de comissió per analitzar el funcionament del sistema autonòmic que s'ha posat sobre la taula hauria de ser l'escenari per poder parlar de tot. Diu Millo que en aquesta comissió es podria plantejar la presència d'observadors i mediadors, però sempre dins el paraigua del Congrés dels Diputats.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut