Pla mig del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, durant una roda de premsa a la Diputació de Girona, el 20 de març de 2017. (Horitz…
Pla mig del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, durant una roda de premsa a la Diputació de Girona, el 20 de març de 2017. (Horitzontal)

Millo alerta que "hi haurà conseqüències" si el Parlament aprova els pressupostos amb la disposició del referèndum

ACN Girona.-El delegat de l'Estat a Catalunya, Enric Millo, ha deixat clar que el govern espanyol "no es quedarà de braços creuats" si el Parlament aprova definitivament els pressupostos per al 2017 incloent-hi la disposició addicional 31a, que fa referència al referèndum. Millo ha criticat que la Cambra actuarà "fora del marc de la legalitat" si no atén el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries i ha avançat que, si això passa, "tindrà conseqüències". El delegat no ha parlat obertament de recórrer al Tribunal Constitucional (TC), tot i que ho ha deixat entreveure fent referència a què ja hi ha altres formacions -en al·lusió al PSC- que ja ho han anunciat. "No som els únics que ens hi oposem", ha precisat Millo. De totes maneres, el delegat de l'Estat ha volgut fer una crida "al seny i al sentit comú" abans d'avançar esdeveniments, confiant en què els comptes tiraran endavant sense la disposició.

El Parlament sotmet a aprovació definitiva el pressupost del 2017 aquest setmana. Davant d'aquesta votació, el màxim representat de l'Estat a Catalunya, Enric Millo, ha avançat que si es manté la disposició addicional 31a "no es quedaran de braços creuats". Millo ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries -òrgan que depèn de la Generalitat- va emetre un dictamen on considerava inconstitucional aquesta disposició. "El propi Consell de Garanties Estatutàries ja ha deixar clar que aquesta disposició no es pot incloure al pressupost", ha rebalat Millo que entén, doncs, que el Parlament hauria "d'atendre" la resolució d'aquest òrgan consultiu. "Si el Parlament no fa cas al dictamen estarà situant la llei més important que té el Govern fora del marc de la legalitat", ha afegit el delegat de l'Estat. Tanmateix, Millo s'ha mostrat confiat que l'executiu català rectificarà i ha dit que vol donar "una oportunitat al sentit comú i al seny". Ara bé, ja ha avançat que si s'aproven amb aquesta disposició no es quedaran "amb els braços creuats". Sense parlar obertament de què farà l'Estat, ha recordat que d'altres formacions (com el PSC) ja han advertit que duran la llei al Tribunal Constitucional. El mateix dictamen que va considerar inconstitucional la disposició addicional 31a va determinar que la partida de 5,8 MEUR per al referèndum que s'inclou en l'apartat de processos electorals i processos participatius no és contrària a la Constitució.

Anar al contingut