Barcelona

Millet va fer constar que les obres del Palau van costar el doble del que van dir els arquitectes

El dossier del "cas Palau de la Música" no deixa d'engreixar-se. Les últimes dades indiquen que les obres de reforma a l'edifici modernista, que van costar 12 milions d'euros, consten a la comptabilitat amb una despesa el doble de cara, 24 milions d'euros. A més, l'expresident del Palau, Fèlix Millet, cobrava del Palau un sobresou de 66.000 euros cada mes.

Actualitzat
El gabinet d'arquitectes d'Òscar Tusquets, que va executar l'obra d'ampliació del Palau de la Música, el 2004, va certificar uns 12 milions d'euros. En canvi, als comptes del Palau hi figuren 24 milions. Per tant, hi ha 12 milions que no se sap on són i el pitjor és que aquests són diners íntegrament públics, perquè les reformes les va pagar el Consorci, és a dir, Generalitat, Ajuntament i govern central.

Òscar Tusquets ha confirmat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", una diferència sensible entre el que es va declarar i el que ells van comptabilitzar i ha mostrat la seva sorpresa pel fet: "Pràcticament per la meitat de les xifres que estan sortint; estan sortint uns 24 milions i nosaltres en vam certificar uns 12."

A això s'hi han de sumar les irregularitats que apuntaven les auditories. Els informes ja alertaven d'anomalies en el pagament d'impostos i cotitzacions, uns errors que haurien d'haver encès els llums d'alerta, segons els experts.

També hem sabut, però, que Fèlix Millet cobrava del Palau un sobresou de 66.000 euros mensuals. Tot plegat està creant tanta inquietud al país que la Generalitat ha decidit personar-se com a acusació en la causa contra Fèlix Millet, per l'estafa al Palau de la Música. Ho va anunciar el conseller d'Economia, Antoni Castells, que també va demanar a Millet que retornés la Creu de Sant Jordi. Si no, estudiaran com retirar-l'hi.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut