L'arquitecte Òscar Tusquets durant el cas Palau
L'arquitecte Òscar Tusquets durant el cas Palau
Barcelona

Millet va encarregar a Ferrovial les obres del Palau malgrat les reticències dels arquitectes

Òscar Tusquets i Carles Díaz declaren com a testimonis en el judici del cas Palau

RedaccióActualitzat

Al judici del cas Palau, els arquitectes Òscar Tusquets i Carles Díaz, que van dissenyar la remodelació de l'edifici modernista, han declarat que ells no veien adequat que les obres s'encarreguessin a la constructora Ferrovial però que Fèlix Millet ho va fer igualment. Els arquitectes han declarat com a testimonis.

Davant el tribunal de l'Audiència de Barcelona, Diaz ha explicat que Millet va escollir Ferrovial, en contra de la seva opinió, per executar les obres d'ampliació, malgrat que al projecte hi concorrien altres constructores, com Dragados.

Tot i que no la van intentar vetar, l'arquitecte ha explicat que van expressar "verbalment" les seves objeccions contra Ferrovial perquè era "una empresa molt dura" que acostumava a pressionar per aconseguir un pressupost més gran en els projectes que executava.

"Havíem tingut relacions anteriors amb Ferrovial que no havien estat gaire bones. És una empresa molt dura. Quan tractes amb ella sempre busquen augmentar el pressupost".

Tusquets s'ha pronunciat en la mateixa línia. Ara bé, ha admès que el resultat va ser acceptable, malgrat l'escepticisme inicial:

"Malgrat el nostre escepticisme, la qualitat de l'obra va ser acceptable. Era una empresa amb la qual vam discutir el contracte estèticament però va complir el contracte".

La fiscalia sospita que Ferrovial, que va portar a terme l'ampliació del Palau del 2000 al 2005, va pagar entre els anys 1999 i 2000 comissions il·legals a CDC a través del Palau, a canvi de l'adjudicació d'obres públiques com la línia 9 del metro o la Ciutat de la Justícia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut