Barcelona

Millet i Montull es neguen a declarar davant la comissió d'investigació del "cas Palau"

Fèlix Millet i Jordi Montull han arribat aquest matí puntualment al Parlament de Catalunya per comparèixer davant de la comissió d'investigació del "cas Palau". El primer que ha arribat ha estat la mà dreta de Millet, Jordi Montull, que ho ha fet amb força temps d'antelació, a dos quarts de dotze. Pel que fa al màxim responsable del Palau, Fèlix Millet, ho ha fet poc abans del punt del migdia, també en taxi, però uns metres enllà de la porta. Millet s'ha estimat més escurar el cigarret i fer una passejada fins a l'entrada amb l'advocada. En comparèixer davant de la comissió, però, tant Millet com Montull, que ha estat el primer, s'han negat a declarar acollint-se al seu dret constitucional a no fer-ho.

Actualitzat
Màxima expectació aquest migdia al Parlament. Hi han anat els dos autors confessos de l'espoli del Palau de la Música Catalana, els dos antics responsables d'aquesta institució cultural, Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, que han arribat per separat al Parlament.

Jordi Montull ha arribat en taxi fins a la porta del Parlament a les 11.31, acompanyat pel seu advocat, Jordi Pina. Envoltat de càmeres de televisió i fotògrafs, Montull s'ha acreditat i ha pujat l'escalinata principal i s'ha dirigit fins a una zona d'espera abans que se'l cridés per comparèixer.

Millet arriba a peu i fent un cigarret

Poc després, a les 11.55, també en taxi, ha arribat Fèlix Millet, acompanyat per la seva advocada, Mireia Astor. Però Millet ha sorprès tothom en passar de llarg de la porta principal del Parlament i ha preferit baixar del vehicle una mica més lluny i arribar a peu a la cambra catalana fent una petita passejada amb la seva advocada mentre acabava de fumar un cigarret.

Es neguen a declarar

Un cop dins de la comissió d'investigació pel "cas Palau", tant Millet com Montull s'han negat a declarar. Primer Montull i després Millet, tots dos han llegit les seves respectives notes on han recordat la seva situació processal i s'han acollit al seu dret constitucional a no declarar. No obstant això, i perquè en quedi constància, tot seguit els portaveus dels grups polítics a la comissió han fet l'exposició i les preguntes que havien preparat per a Millet i Montull.

Els diferents portaveus dels grups polítics els han recordat que encara que ells ja han confessat, queda molt per resoldre sobre el cas, com qui més està implicat, quina és la relació amb Ferrovial i com i quan va començar o qui és el "senyor Daniel" de qui es parla en les notes de repartiment de comissions. Finalment, els portaveus dels grups parlamentaris els han demanat si eren els cervells pensants de l'espoli al Palau o uns titelles de polítics que buscaven obtenir finançament il·legal per als seus partits.

De la presó a la comissió

Fèlix Millet i Jordi Montull havien de comparèixer davant la comissió el 28 de juny, però l'ingrés en presó provisional pel cas de l'hotel del Palau va trastocar els plans. A instàncies del PSC, la comissió va decidir deixar la compareixença pel final. D'aquesta manera, es va evitar que els antics responsables del Palau anessin al Parlament a declarar custodiats pels Mossos d'Esquadra. 

Millet i Montull van sortir de Can Brians el 30 de juny, tretze dies després d'haver-hi entrat acusats d'apropiació indeguda i tràfic d'influències. 

Tots dos havien demanat al jutge Juli Solaz, que porta el "cas Palau", no haver de comparèixer al Parlament per evitar un judici paral·lel, però el magistrat va al·legar que no era competència seva. Previsiblement, els autors confessos de l'espoli del Palau es negaran a declarar, com ja va fer en el seu dia la filla d'un d'ells, Gemma Montull, o, dilluns mateix, la secretària de Fèlix Millet.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut