Barcelona

Millet i Montull diuen que tothom sabia que el projecte de l'hotel del Palau el faria una empresa privada

Fèlix Millet i Jordi Montull han tornat a declarar davant la jutge com a imputats pel cas de l'hotel del Palau de la Música. Tots dos ja van declarar al juny, i aleshores la magistrada els va enviar a la presó, de manera cautelar, per evitar que influïssin els testimonis. El primer a fer-ho ha estat Millet, que ha arribat a la Ciutat de la Justícia cap a les 10 del matí amb la seva advocada. Millet ha dit que tothom sabia que el projecte de l'hotel del Palau era privat i que, per tant, mai va amagar-ne el canvi de titularitat. Després ha declarat Jordi Montull, que ha assegurat que no va comunicar que l'hotel havia passat a mans d'un particular perquè era de domini públic.

Actualitzat
Fèlix Millet i Jordi Montull han tornat a declarar com a imputats per l'hotel del Palau a la Ciutat de la Justícia. El primer a fer-ho ha estat Millet, que ha prestat declaració durant gairebé una hora, i després s'hi ha posat Jordi Montull.

Millet diu que tothom ho sabia

Millet ha dit que era de domini públic que el Palau de la Música havia cedit a un particular el projecte de construcció de l'hotel de luxe al costat de l'edifici modernista i que ell mateix ho va comunicar a la Fundació del Palau.

L'expresident del Palau ha precisat que era públic i notori que s'havia cedit a la promotora privada Olivia Hotels el solar per a la construcció del projecte hoteler. De fet, Fèlix Millet ha assegurat que va presentar públicament Manuel Valderrama, propietari d'Olivia Hotels, com el promotor que s'encarregaria de tirar endavant el projecte hoteler.

Montull també diu que era de domini públic

Jordi Montull ha coincidit amb Millet. Ha dit que mai van amagar el canvi de titularitat de l'hotel del Palau i ha admès que no van comunicar que l'hotel havia passat a mans d'un particular perquè era de domini públic. El seu advocat ha afegit que no hi ha cap delicte de prevaricació, només un error administratiu.

Tornen a declarar


La magistrada que investiga el cas de l'hotel del Palau ha citat els dos querellats, per segona vegada, perquè aclareixin tot el que està relacionat amb aquesta operació urbanística i amb el projecte de l'hotel que mai es va arribar a fer.

El 17 de juny passat, quan els dos autors confessos de l'espoli del Palau van declarar davant la magistrada, van acabar a la presó durant tretze dies com a mesura cautelar perquè no ocultessin proves o influïssin en els testimonis que encara havien de passar pel jutjat.

Segons la jutge, Millet i Montull van impulsar les operacions necessàries "dirigides a la modificació de la qualificació urbanística" dels terrenys on volien construir l'hotel de luxe.

García-Bragado nega qualsevol irregularitat

El quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, que va testificar aquest dimecres, va admetre davant la jutge que l'operació només tenia sentit si estava vinculada a la institució musical, segons van indicar fonts judicials. García-Bragado va reiterar que fins a l'agost del 2009 no va saber que la finca era propietat d'un promotor particular, Olivia Hotels, i no del Palau de la Música.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut