Fèlix Millet sortint de l'Audiència després del primer dia de declaracions del judici fa tres anys (ACN)
Fèlix Millet sortint de l'Audiència després del primer dia de declaracions del judici fa tres anys (ACN)
Barcelona

Millet diu que està fet "una porqueria" i que està passant "una tortura"

L'expresident del Palau considera "una burrada" haver esperat vuit anys perquè el cas Palau arribi al judici, que comença dimecres

RedaccióActualitzat

Dos dies abans del començament del judici, l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet diu que es troba "molt malament" de salut. "Estic fet una porqueria", ha afirmat en declaracions a RAC1. Millet, de 81 anys, ha assegurat que anirà al judici del cas Palau però que demanarà poder estar present només a les sessions que siguin imprescindibles. Ha explicat que és una "burrada" que s'hagi trigat vuit anys a arribar a judici i que vol "acabar d'una vegada perquè és com una tortura". L'expresident del Palau no ha volgut fer pronòstics de com pot acabar el judici. "Hi ha tant d'embolic, tanta cosa estranya, polititzacions", ha afegit, "prefereixo no pensar-hi".

El judici pel cas Palau comença dimecres després d'una llarga instrucció judicial. Millet s'enfronta a una petició de 27 anys de presó per haver desviat almenys 18 milions d'euros del Palau de la Música i l'Orfeó Català.

Millet ha explicat quina és ara la seva situació: "No puc caminar, he d'anar amb cadira de rodes, tinc l'espina dorsal totalment desfeta". I ha sol·licitat assistir exclusivament a les sessions necessàries: "Hi ha moltes sessions en què no hi pinto res". Es preveu que hi hagi 55 sessions fins a finals de juny.

Aquest afer va fer trontollar una de les institucions amb més simbolisme de Catalunya i va defenestrar Fèlix Millet, que l'havia presidit durant 20 anys, i la seva mà dreta, Jordi Montull. Tots dos, que ja van ser jutjats pel cas de l'hotel del Palau i estan en llibertat, aquesta vegada compartiran el banc dels acusats amb l'extresorer de l'antiga Convergència Daniel Osácar i 13 acusats més. I és que el judici ha de servir també per acreditar si Convergència Democràtica es va finançar de manera irregular a través de la Fundació Orfeó Català. Un cas que han investigat durant sis anys quatre jutges diferents i que va obligar el govern a reformular la llei de fundacions per controlar els diners que hi van a parar.

Anar al contingut