Fèlix Millet arribant al judici (ACN)
Fèlix Millet arribant al judici (ACN)
Barcelona

Carulla no es va preocupar pels comptes del Palau perquè "aparentment quadraven"

En la sessió d'avui han declarat els mossos d'esquadra que van dirigir l'operació i han explicat que van trobar un milió i mig d'euros a Millet en una caixa de seguretat

RedaccióActualitzat

Un subinspector dels Mossos ha declarat que a l'obrir la caixa de seguretat de Millet ubicada a la seu de Caixa Catalunya van trobar-hi 1,5 milions d'euros en feixos de bitllets de 500 "ben endreçats". També hi havia quatre sobres amb els noms de Millet i la secretària d'aquest escrits, un altre on hi posava Palau o Fundació, i un últim en blanc, que contenien 300.000 euros.

El judici pel saqueig del Palau de la Música ha prosseguit avui a l'Audiència de Barcelona amb les declaracions dels primers testimonis, entre ells la presidenta de la institució cultural, Mariona Carulla, i un altre mosso d'esquadra que va investigar l'espoliació.

Carulla assegura que els números "aparentement quadraven"

 

Carulla ha declarat que només s'encarregava de la part artística i que era Millet qui tenia el "control absolut" de la institució com a president i gerent. Com a vicepresidenta de l'Associació de l'Orfeó Català en l'època del desfalc ha assegurat que mai va demanar més detall dels números perquè aquests "aparentment quadraven". I ha afegit:"si tot va bé i l'aparença és correcta, no has de preguntar".

També ha negat conèixer el funcionament econòmic de la institució al detall perquè ella no tenia despatx i només anava a les juntes on es donava informació de caràcter genèric. Carulla ha dit que la vicepresidència consistia en substituir el president, Fèlix Millet, en cas d'absència o malaltia i que només ho va fer dos dies en nous anys. En aquest sentit ha assegurat que era "pràcticament una vocal" i que no sospitava del desfalc que practicaven Millet i Montull.

L'actual presidenta de la institució ha explicat que els convenis de col·laboració amb la fundació de convergència Trias Fargas "no es van esmentar mai" a la junta de l'entitat.

Millet allibera Miquel Roca de declarar com a testimoni

La defensa de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, ha renunciat a l'inici de la sessió d'avui a la declaració com a testimoni de l'advocat i cofundador de CDC Miquel Roca en el judici del cas Palau, que estava prevista per al divendres 21 d'abril.

El jutge ho acceptat perquè la defensa de Millet era la única que havia demanat la declaració de Roca.

Recentment, la investigació del cas 3% --sobre suposades comissions il·legals cobrades de CDC a canvi d'adjudicacions, com en el cas Palau-- va constatar que Roca havia fet donacions al partit, però ell les va desvincular de les concessions de treballs al seu bufet.

 

Tota la informació del desfalc de Millet i Montull i el presumpte finançament de CDC, a l'"Especial cas Palau"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut