Una dona suplica l'alliberament de les nenes en una vetlla a Abuja.
Una dona suplica l'alliberament de les nenes en una vetlla a Abuja. (Foto: Reuters)
Maiduguri

Milícies veïnals nigerianes maten 200 membres de Boko Haram

Grups veïnals ataquen integrants de la secta radical islamista que manté segrestades més de 200 nenes a Nigèria

Actualitzat

La tensió al nord de Nigèria ha arribat a un punt que grups veïnals s'han organitzat per enfrontar-se a la secta radical islamista Boko Haram, que provoca el terror a tota la zona del país africà. Un diputat de l'estat de Borno, que no s'ha identificat, ha confirmat al diari nigerià "Daily Trust" que els grups d'autodefensa van matar aquest dimecres uns 200 membres de Boko Haram en una emboscada. Joves del districte de Kala-Balge, a Borno, han decidit organitzar-se per atacar la secta, que el mes passat va segrestar més de 200 nenes en una escola d'aquest mateix estat.

Els veïns d'aquesta zona es van preparar després de saber que Boko Haram pretenia atacar la localitat de Rann, capital de la regió i altres municipis pròxims. Segons el diputat, els habitants "van protegir les cases dels atacants i van matar uns 200 membres del grup radical, a més de ferir-ne molts". Els veïns portaven arcs i fletxes, dagues i matxets. "Va ser una batalla dura. Eren centenars d'atacants que van arribar en camions i estaven molt ben arnats. Però vam triomfar", assegura un dels líders de la milícia veïnal, Umaru Siddiq.

La milícia d'autodefensa es va apoderar de 70 motos, dos camions i un vehicle blindat amb els quals van arribar els homes de Boko Haram. Dos dels assaltants els van capturar. Els grups veïnals van començar a organitzar-se després de comprovar que l'exèrcit nigerià era incapaç de protegir-los.

El districte de Kala-Balge és a pocs quilòmetres de Gamboru-Ngala, una localitat pròxima al Camerun, on la secta radical va matar la setmana passada més de 300 persones i va volar un pont que servia per passar la frontera.

Mentrestant, continuen les mobilitzacions a Nigèria i arreu del món per reclamar l'alliberament de les 200 estudiants segrestades. Els Estats Units i altres països col·laboren amb el govern nigerià per intentar localitzar les noies, després que Boko Haram difongués un vídeo en què deia que només accediria a alliberar-les si excarceraven presos de la seva organització.

 

Anar al contingut