Una imatge d'un camp de detenció a Nauru
Una imatge d'un camp de detenció a Nauru
Sidney

Milers d'informes revelen abusos al centre de detenció australià de Nauru

Els documents publicats pel diari "The Guardian" detallen les amenaces i abusos sexuals que van patir els refugiats al centre, a més de les accions autolesives dels interns

Actualitzat

Més de 2.000 informes detallen els abusos a infants i dones del centre per a immigrants que Austràlia té al país veí de Nauru. El diari "The Guardian" publica aquests informes, que detallen les amenaces i abusos sexuals que van patir els refugiats al centre de detenció entre els anys 2013 i 2015. Aquests documents també confirmen les denúncies fetes per diverses organitzacions defensores dels drets humans sobre la quotidianitat de la violència i les accions autolesives entre els detinguts.

Austràlia envia els sol·licitants d'asil a camps d'acollida fora del país, situats en illes del Pacífic com Nauru o Papua Nova Guinea. Fa més de tres anys que unes 450 persones malviuen a Nauru entre reixes i el seu futur és incert: no poden tornar al seu país i tampoc tenen la possibilitat d'establir-se a Austràlia.

Les companyies que gestionen les instal·lacions, la seguretat i altres serveis estan obligades per contracte a informar dels incidents que s'hi registren. Els "informes d'incidents" que s'han filtrat els van redactar entre el maig del 2013 i l'octubre del 2015 treballadors de les empreses que administren aquests centres.

Anar al contingut