Milers d'hondurenys continuen sobre el pont Rodolfo Robles per intentar entrar a Mèxic

Hondures i Guatemala s'aferren a la iniciativa "retorn segur" per posar fi a l'èxode de la caravana hondurenya

RedaccióActualitzat

Guatemala i Hondures han presentat aquest dissabte un pla de "retorn segur" per solucionar la "tragèdia" migratòria que es viu a la regió amb la caravana d'uns 3.000 hondurenys que travessen l'Amèrica Central per intentar arribar als Estats Units a la recerca d'un futur millor.

Els presidents dels dos països –Jimmy Morales, de Guatemala, i Juan Orlando Hernández, d'Hondures– s'han reunit aquest dissabte a la capital guatemalenca. Després de gairebé tres hores han explicat als mitjans de comunicació, sense acceptar preguntes, en què consisteix aquesta iniciativa a la qual s'aferren per posar fi a aquest èxode migratori. Els dos presidents han assegurat que tenen un paquet de mesures per millorar la vida dels que tornin.

 

 

Els dos mandataris han explicat que des de fa una setmana, quan aquesta caravana va sortir de la ciutat hondurenya de San Pedro Sula, uns 5.400 immigrants han entrat a Guatemala, encara que uns 2.000 van ser retornats a Hondures. Ara, uns 3.000 estan aturats a la frontera amb Mèxic.

 

 

Aquestes persones van passar la nit de divendres sobre el pont Rodolfo Robles perquè la policia mexicana els va barrar el pas. I per això n'hi hagut molts que aquest dissabte han decidit creuar el riu a peu o en barques.

 

 

Milers d'immigrants continuen sobre el pont que s'ha convertit en una icona de la caravana i es resisteixen a fer marxa enrere.

Donald Trump, per la seva banda, amb el focus posat en les eleccions de mig mandat, fa de la crisi migratòria un dels seus màxims arguments de campanya.

ARXIVAT A:
MigracionsEstats UnitsTrump Drets humans
Anar al contingut