Manifestació a València
Manifestació a València
València

Milers de valencians surten al carrer contra la corrupció

Ha estat convocada per més de 75 entitats socials, polítiques i ONGs després de les últimes detencions i imputacions de membres del PP pel "cas Imelsa"

RedaccióActualitzat

A València, milers de persones, 3.000 segons els organitzadors, han participat en una manifestació al centre de la ciutat contra la corrupció. La marxa, que ha sortit de la plaça de l'Ajuntament, ha estat convocada per més de 75 entitats socials, polítiques i ONGs després de les últimes detencions i imputacions de membres del PP pel "cas Imelsa".

La manifestació ha acabat davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia. El lema que encapçalava la marxa era: "El poble valencià contra la corrupció, tolerància zero".

Durant la lectura del manifest, a la plaça de l'Ajuntament, s'ha denunciat l'"alt cost" que durant generacions hauran de pagar els valencians per "intentar revertir el dany social i econòmic que ha generat la corrupció sistemàtica" d'una "minoria de dirigents polítics per" finançar il·legalment el PP ".

A més, han demanat que s'investigui el "finançament il·legal del PP per si es poden invalidar els resultats electorals" i han exigit a les institucions valencianes que es personin com a acusació en els processos judicials "per ser la veu dels valencians".

Crits a Rita Barberá

En un moment del recorregut, els manifestants s'han aturat davant la casa de la senadora del PP i exalcadessa de València, Rita Barberá, contra qui s'han sentit crits com: "Rita a Picassent" o "Torna els diners". Els organitzadors han exigit que es faci justicia i es depurin tots els casos de corrupció.

Anar al contingut