"La política de Putin està basada en la mentida total" era un dels eslògans de la marxa
"La política de Putin està basada en la mentida total" era un dels eslògans de la marxa
Moscou

Milers de russos reclamen justícia en el segon aniversari de la mort de Nemtsov

Borís Nemtsov, un dels principals rivals de Putin, s'havia enfrontat al president rus per la guerra d'Ucraïna

RedaccióActualitzat

La nit del 27 al 28 de febrer del 2015 va ser assassinat a trets en ple carrer, a Moscou, un dels principals rivals de Putin, Borís Nemtsov. S'havia enfrontat al president rus per la guerra a Ucraïna i havia confessat que temia per la seva vida.

Aquest diumenge, milers de manifestants han sortit al carrer en una marxa per recordar el líder polític, mort quan estava a punt de publicar un informe sobre la participació de Rússia en la guerra a l'est d'Ucraïna.

La protesta, pel centre de la capital russa, l'han encapçalada els líders del PARNAS, el Partit de la Llibertat Popular, al qual pertanyia Nemtsov. Entre ells, l'ex-primer ministre Mikhaïl Kassiànov, que ha estat atacat abans de la marxa i ha hagut de fer tota la manifestació amb la cara pintada de blau.

 

"Rússia sense Putin", "Putin lladre", "La política de Putin està basada en la mentida total", "Guanyarem malgrat tot", "Heroi de Rússia", "Llibertat per als presoners polítics ucraïnesos" o "La televisió russa és una arma de terror informatiu" són alguns dels eslògans que es podien llegir a les pancartes.

Un cop acabada la marxa, part dels manifestants s'han dirigit cap al lloc on Nemtsov va morir assassinat, a tocar del Kremlin. El memorial està custodiat dia i nit per un petit grup de voluntaris que vigilen que les autoritats o altres grups contraris s'emportin les flors i els records que la gent hi va dipositant. Tot i la vigilància permanent, no sempre ho aconsegueixen.

 

El 3 d'octubre, el Tribunal Militar de Moscou va obrir el judici contra els cinc txetxens acusats de tirotejar Nemtsov, però familiars i amics de Nemtsov creuen que serà impossible fer justícia.

 

Anar al contingut