Milers de persones surten al carrer a Moscou contra el bloqueig de Telegram

Actualitzat

Milers de persones s'han concentrat aquest dilluns a la cèntrica avinguda Sàkharov de Moscou en una protesta contra el bloqueig del servei de missatgeria Telegram, prohibit per decisió judicial després de negar-se a entregar a les autoritats russes les claus per desxifrar els seus missatges.

 

 

El fundador de Telegram, Pavel Dúrov, ha escrit: "milers de joves participen en el míting de Moscou, malgrat les cues en els detectors de metalls". L'empresari rus, que també va crear la xarxa social Vkontakte, creu que "Rússia està en una cruïlla" en què es decidirà si la llibertat a internet és innegociable al país.

"El futur d'internet és a les vostres mans. Hi ha qui dirà que aquesta concentració no canviarà res, però no és així. Rússia està en una cruïlla. Encara no s'ha adoptat una censura total. Si no es fa res, Rússia perdrà Telegram i altres serveis populars."

Al seu compte de Twitter, Durov ha agraït als que s'ha manifestat que donin suport "a la llibertat d'internet":

 

 

A la manifestació, convocada pel desconegut Partit Llibertari de Rússia, s'hi han sumat alguns dels líders més destacats de l'oposició extraparlamentària, entre els quals Aleksei Navalni, el principal crític del Kremlin i del president rus, Vladímir Putin.

El regulador rus de les comunicacions, Roskomnadzor, ha bloquejat en els últims dies desenes de milions d'adreces IP amb l'objectiu d'impedir el funcionament de Telegram, en compliment de la sentència judicial que ha prohibit el servei de missatgeria.

En la seva lluita per fer caure totes les adreces IP en què es refugia Telegram per evitar el seu bloqueig, Roskomnadzor ha perjudicat milions d'usuaris i desenes de grans companyies d'internet com Google, Apple o Amazon.

ARXIVAT A:
Xarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut