Barcelona

Milers de persones s'acosten a Montjuïc en una "nit blanca" de cultura i lleure

Montjuïc s'ha vestit de gala per a la seva "nit blanca" i els ciutadans han respost. Milers de persones han pujat a la muntanya per participar en aquesta mena de jornada de portes obertes nocturna. Diversos equipaments de la muntanya de Montjuïc han obert tota la nit per acollir espectacles i activitats de lleure totalment gratuïts. Més de cinquanta activitats gratuïtes han permès que els visitants passessin una nit de vetlla ben entretinguda amb concerts, dansa, teatre i museus. Un dels escenaris principals ha estat l'estadi Lluís Companys, on diferents DJ han animat una nit en què han intervingut , entre d'altres, Comediants o La Fura dels Baus.

Actualitzat

Barcelona s'apunta a la moda d'obrir els seus equipaments a la nit per crear una atmosfera màgica de cultura i lleure. La ciutat copia d'aquesta manera una iniciativa que fa anys que es fa en diverses capitals europees. A diferència de llocs com París, Madrid o Roma, on les activitats es reparteixen per tot el centre urbà, l'Ajuntament de Barcelona ha concentrat tots els actes al voltant d'un punt concret de la ciutat: Montjuïc. I l'aposta ha sortit bé, ja que milers de visitants han complert les expectatives posades en la primera "nit blanca" de la muntanya. Estrangers però sobretot catalans han respost ràpidament a la crida de la nit.

Els assistents han pogut triar entre un ampli ventall de possibilitats. Tot ha començat cap a les vuit del vespre i s'ha allargat fins a les cinc de la matinada. Amb el final del dia ha quedat inaugurada una nit per passar en blanc a Montjuïc. Una nit blanca, de cultura i esports gratuïts concentrats a la muntanya màgica. El castell de Montjuïc, el Museu Etnològic, l'amfiteatre del Grec o el CaixaFòrum han estat alguns dels equipaments i espais que han acollit el gran ventall d'activitats de la nit.

Les fonts s'han vestit de gala i els museus s'han sumat a la iniciativa. Durant la nit hi ha hagut accés lliure a una quinzena d'exposicions de museus de la zona com el MNAC, el CaixaFòrum o la Fundació Miró. Per als amants de l'esport hi hagut classes nocturnes d'equitació, banys, partits de beisbol i una caminada de tres hores sota la llum de la lluna.

A banda de la gran quantitat de propostes, una de les característiques més atractives d'aquesta nit blanca ha estat l'accés lliure i gratuït a totes les activitats. El ventall era molt ampli; el més destacat era un concert de Los Manolos, un espectacle de la Fura dels Baus i Comediants o la primera Block Party de l'estat espanyol, una festa de "hip hop" al costat de la qual un conjunt de grafiters professionals han dut a terme una exposició d'art urbà. Per continuar gaudint de la bona música, calia anar al Teatre Grec, on l'orquestra Piazza Vittorio ha aixecat l'entusiasme del públic.

Organitzar Montjuïc de Nit ha costat a l'Ajuntament de la ciutat mig milió d'euros. El consistori ha reforçat els transports públics per tal de facilitar la mobilitat i la participació ciutadana a la festa nocturna.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut