Guernica

Milers de persones recorden l'1-O a Guernica, símbol dels drets del poble basc

RedaccióActualitzat

La plataforma pel dret a decidir Gure Esku Dago ha reunit aquesta tarda milers de persones de tot Euskadi a Guernica, símbol dels drets i les llibertats del poble basc, per recordar l'1 d'octubre, reivindicar el referèndum i mostrar al món la solidaritat amb les persones empresonades i exiliades.

A l'exterior d'una antiga fabrica d'armes s'ha confeccionat de manera col·lectiva un mural gegant, visible des de l'aire, que reprodueix el "Guernica" de Picasso.

A l'emotiva trobada, en mig d'estelades, hi han assistit representants d'EH Bildu, del PNB i de Podem. Des de Catalunya s'hi han afegit membres de l'ANC, JuntsxCat i del govern català.

Pels impulsors de la trobada, l'1 d'octubre serà per sempre una fita històrica per a la democràcia i han reivindicat que els pobles basc i català junts arribaran més lluny en les seves aspiracions democràtiques.

També Carles Puigdemont ha enviat un missatge emès per pantalla en què ha agraït el llum encès des de Guernica. Un llum que arriba a presons i a l'exili des d'un poble que, segons ha dit Puigdemont, no ha decebut mai una Catalunya que simplement vol exercir el dret a decidir i que no pararà fins a aconseguir-ho.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut