Milers d'immigrants s'han concentrat amb banderes dels EUA. (Foto: Reuters)
Milers d'immigrants s'han concentrat amb banderes dels EUA. (Foto: Reuters)
Washington

Milers de persones reclamen a les portes del Capitoli la reforma de la llei immigratòria dels EUA

Milers d'immigrants, la majoria sense papers, vinguts d'arreu del país s'han concentrat ara que demòcrates i republicans són més a prop que mai d'arribar a un acord per aprovar una llei que afecta 11 milions d'immigrants que fa anys que paguen impostos als Estats Units i, en canvi, que viuen en situació il·legal, entre la frustració i la por que els deportin.

RedaccióActualitzat
Multitudinària marxa a Washington per reclamar una reforma de la llei immigratòria als Estats Units. Hi han participat milers d'immigrants, la majoria sense papers, vinguts d'arreu del país. El motiu: que demòcrates i republicans són més a prop que mai d'arribar a un acord per aprovar una llei que afecta 11 milions d'immigrants que fa anys que paguen impostos als Estats Units i, en canvi, que viuen en situació il·legal, entre la frustració i la por que els deportin.

A les portes del Capitoli, els manifestants reclamen que la reforma s'aprovi d'una vegada per sempre. Esperen que Obama compleixi la seva promesa i que els republicans, necessitats de vots hispans, no giraran la cara a una reforma immigratòria que ja va patir un intent frustrat el 2006. El que és clar és que si finalment s'aprova, la reforma comportarà un augment dels recursos destinats a protegir la frontera amb Mèxic, ja que un dels principals temors és l'efecte crida que pugui tenir.

Segons apunten alguns mitjans nord-americans, el text, de 1.500 pàgines, es podria fer públic aquest mateix dijous o en els pròxims dies. El projecte de regularització, podria resoldre la situació, per exemple, dels adults que van entrar al país quan eren nens, de la mà dels pares. No tenen papers, mentre que els seus germans nascuts als Estats Units sí que en tenen.
Anar al contingut