Madrid

Milers de persones omplen la Puerta del Sol per demanar un canvi del sistema polític i econòmic

Nova concentració massiva a Madrid en contra de la gestió que fa la classe política de la crisi econòmica. Milers de persones han tornat a ocupar la Puerta del Sol, després que dilluns un centenar joves que hi estaven acampats en van ser desallotjats. Aquesta nova protesta -amb el suport de la plataforma Democràcia Real, Ja! i altres moviments ciutadans- s'ha organitzat a través de les xarxes socials. És el segon acte de protesta que fa la societat civil, després de les manifestacions que es van viure diumenge a les principals ciutats de tot l'Estat. Els manifestants reclamen un canvi en el sistema polític i econòmic perquè consideren que l'actual model està obsolet. Està previst que al llarg de la tarda les mobilitzacions continuïn.

Actualitzat
Desenes d'efectius policials han establert un cordó de seguretat davant la seu del govern regional madrileny i al voltant de la coneguda plaça madrilenya. El trànsit ha quedat tallat als carrers pròxims a la Puerta del Sol per la quantitat de gent que s'hi ha aplegat. La protesta, però, s'ha desenvolupat sense incidents i els organitzadors l'han qualificada de "pacífica i honesta".

"Que no, que no ens representen", "ZP ens ha fallat i ens reprimeix" o "No hi ha prou pa per a tant de xoriço" són alguns dels crits que s'han sentit a la popular plaça madrilenya. El crit unànime ha estat, però, "No ens n'anem". La protesta no té uns organitzadors i s'han format petits grups que miren de repartir-se les tasques de comunicació, neteja i per portar begudes i menjar.

A més, s'ha desplegat una gran carpa de plàstic al mig de la plaça i els manifestants han obert un web per millorar-ne l'organització.

Les protestes s'han repetit en les últimes hores en diverses ciutats de l'Estat. Unes dues-centes persones s'han aplegat a la plaça de l'Ajuntament de València a la concentració convocada pel moviment Democràcia Real, Ja! en senyal de suport als joves detinguts a l'acampada de Madrid. Les protestes s'han repetit a Santander, Valladolid, Granada, Màlaga, Sevilla, Bilbao o Barcelona, entre d'altres.


Llibertat amb càrrecs per als detinguts


Després de la marxa del 15-M hi va haver aldarulls, que van acabar amb 19 detinguts i diversos ferits lleus. Com a protesta, diverses desenes de persones van acampar a la Puerta del Sol, on van passar la nit de diumenge a dilluns, amb la intenció de quedar-s'hi. Dilluns a la nit, la policia va procedir al desallotjament de l'acampada. Aquests grups van tornar a organitzar protestes a través de les xarxes socials que han culminat en les diverses concentracions d'aquest dimarts.

L'evolució de la protesta madrilenya es pot seguir a través de les etiquetes del Twitter #yeswecamp, #nonosvamos o #acampadasol.


La Junta Electoral Provincial de Madrid prohibeix la concentració

Precisament davant d'aquestes mobilitzacions, la Junta Electoral Provincial ha desautoritzat la concentració convocada per aquest dimecres a la tarda a la Puerta del Sol perquè considera que no hi ha "causes extraordinàries i greus" que justifiquin la concentració" i perquè "la petició de vot responsable podria afectar la campanya electoral i la llibertat del dret dels ciutadans a l'exercici del vot".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut