Manama

Milers de persones ocupen la plaça Tahrir de Bahrain per demanar la caiguda del règim

Milers de persones han ocupat la plaça Lulu de la capital de Bahrain, que ja han rebatejat com la plaça Tahrir de Manama, en referència a la famosa plaça del Caire on centenars de milers d'egipcis es van concentrar fins a la caiguda de Hosni Mubarak. Els concentrats a la plaça Lulu demanen la dimissió del primer ministre.

Actualitzat
Igual que a Egipte. Unes 2.000 persones s'han concentrat a la plaça Lulu de Manama, la capital de Bahrain, que ja han rebatejat com a plaça Tahrir, en referència al centre de les protestes d'Egipte.

Els manifestants demanen reformes polítiques i econòmiques, l'alliberament dels presos polítics i la redacció d'una nova constitució. També s'han començat a sentir consignes reclamant la caiguda del règim, concretament del primer ministre però no del rei, la màxima autoritat del país.

A Bahrain governa una monarquia sunnita sobre una població de majoria xiïta. La pobresa, l'atur elevat i els intents del govern de donar la ciutadania a estrangers sunnites per tal de canviar la composició demogràfica del país es troben entre les causes del descontentament.

Les protestes a Bahrain van començar fa un parell de dies, han provocat dos morts, i compten amb una participació sense precedents en aquest arxipèlag del golf Pèrsic, que només té 727 quilòmetres quadrats i un milió d'habitants, la meitat estrangers. 

Anar al contingut