Manifestació a Sant Sebastià per l'acostament dels presos
Manifestació a Sant Sebastià per l'acostament dels presos
Sant Sebastià

Milers de persones marxen per l'acostament dels presos a Sant Sebastià

RedaccióActualitzat

Milers de persones han sortit al carrer a Sant Sebastìà en una de les manifestacions més grans dels últims temps. Demanen l'acostament dels presos d'ETA.

Sota el lema "Orain Presoak", ara els presos, els manifestants han omplert el front marítim de la ciutat per reclamar als governs espanyol i francès avenços en política penitenciària


41.000 persones, segons l'organització, han participat en la marxa .Reclamen un marc jurídic que posi fi al que anomenen "polítiques d'excepció", que van en contra de la doctrina sobre Drets Humans que marca Estrasburg que, denuncien, l'estat espanyol no respecta.

Avui s'ha aconseguit la mobilització mes plural, fins ara, en contra del patiment dels presos i refugiats i a favor de la convivència, reunint partits com EH Bildu, el PNB, Podem i tots els sindicats bascos.

En els parlaments finals, tots ells han coincidit a demanar canvis en la política penitenciària per acabar amb la dispersió dels presos o l'excarceració d'aquells que pateixen malalties greus.

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que "porti els presos" d'ETA.

Otegi ha recordat que fa ja set anys que ETA va abandonar "la lluita armada i fa temps s'havia d'haver donat solució a aquest tema":

"Volem viure en un estat i una república sense desnonaments, sense aturats, sense retallades socials i en un país sense presos polítics, sense deportats i sense refugiats."

ARXIVAT A:
ETAPaís Basc
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut