Desenes de milers de persones s'han manifestat al centre d'Istanbul onejant banderes turques (Reuters)
Istanbul

Milers de persones marxen a Istanbul per denunciar el "cop d'estat" d'Erdogan

La marxa va començar el 15 de juny a Ankara i milers de persones han recorregut gairebé 450 quilòmetres per denunciar el que consideren "un cop d'estat" d'Erdogan

RedaccióActualitzat

Desenes de milers de persones s'han manifestat aquest diumenge a Istanbul en el tram final de la Marxa per la Justícia organitzada pel Partit Republicà del Poble (CHP), el principal partit de l'oposició al president turc, Recep Tayyip Erdogan.

La marxa va començar el 15 de juny a Ankara i milers de persones han recorregut els prop de 450 quilòmetres que separen la capital turca d'Istanbul per denunciar la falta de justícia a Turquia i la persecució judicial que ha viscut la formació.

 

 

Sota el lema "Drets, llei i justícia", el líder del CHP, Kemal Kiliçdaroglu, ha dit davant dels milers de persones concentrades al barri de Maltepe que "ningú pensi que aquesta serà l'última marxa de protesta".

Kiliçdaroglu denuncia que, després del fallit cop d'estat del 15 de juliol passat, el president turc Erdogan i el seu entorn "han fet un altre cop d'estat, aquest cop, civil" i han instaurat un estat d'emergència que encara és vigent i s'ha vetat molts ciutadans l'accés a la Justícia.

La marxa de protesta ha rebut el suport de sindicats, col·legis professionals i el partit prokurd HDP, la tercera formació del Parlament.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut