EUA

Milers de persones fan llargues esperes de dies per comprar els primers iPhones als Estats Units

Expectació entre els més addictes a les noves tecnologies per l'arribada de l'iPhone, un mòbil de l'empresa Apple que inclou un reproductor de música amb 1.000 cançons de capacitat. Avui es posa a la venda als Estats Units, i ja han començat les cues als carrers per ser els primers a comprar-lo tot i el seu preu, que oscil·la entre els 370 i els 445 euros. Tot apunta que l'iPhone arribarà al mercat espanyol cap a la tardor. Finalment, l'empresa Apple ha anunciat que la bateria durarà més que no s'esperava, aproximadament unes vuit hores de conversa i sis hores d'ús d'internet.

Actualitzat
El mòbil d’Apple que ha de revolucionar el mercat suma a les funcions habituals d’un telèfon mòbil les d’un reproductor de música, vídeo i accés a internet. Es tracta d'un telèfon que només té una tecla, la d'engegar-lo, i que funciona tocant la pantalla. El disseny, diuen, és innovador i atractiu, i la mida: 12 centímetres de llarg per 6 d'ample i només 1 de gruix.

I fa de tot, o gairebé: permet navegar per internet fins a sis hores seguides, i enviar i rebre correus electrònics, i fer fotos i veure fins a set hores d'imatges: per exemple, baixar-se fins a 10.000 vídeos del Youtube o reproduir pel·lícules, o escoltar fins a 24 hores de música, i dóna accés als mapes de Google. I també es pot parlar per telèfon, esclar.

Amb tot, els seus crítics ja han assenyalat entre els punts febles de l’aparell que té una memòria limitada, que l’accés a internet és lent i que a Apple li falta experiència en el món del telèfon mòbil.

Apple donarà a escollir als seus usuaris entre tres plans diferents, que oscil·len entre els 60 i els 100 dòlars al mes de preu base, sense impostos i sense extres de cap tipus. El model de 4 gigues surt per 500 dòlars -370 euros- i el de 8 gigues, per 600 dòlars, uns 445 euros. De moment, només es vendrà als Estats Units, on funcionarà amb la xarxa d'AT&T i està previst que a finals d'any arribi a Europa, tot i que encara no s'ha tancat l'acord amb l'operadora que en tindrà l'exclusiva.
Anar al contingut