Manifestació a Londres contra el Brexit
Manifestació a Londres contra el Brexit
Londres

Milers de persones es manifesten contra el Brexit al centre de Londres

L'anomenada Marxa per Europa reclama als governs europeus que lluitin pel projecte comunitari i plantin cara als populismes

RedaccióActualitzat

Milers de persones d'arreu d'Europa s'han manifestat aquest dissabte al centre de Londres per reclamar al govern britànic que aturi el Brexit, que s'activarà formalment dimecres 29 de març.

Segons la plataforma Unite for Europe, organitzadora de la marxa, el govern de la primera ministra Theresa May "no té cap mandat per aïllar el Regne Unit de la UE" i imposar l'anomenat Brexit dur.

La mobilització no només ha defensat "els valors de la UE", sinó també "la voluntat dels britànics de seguir agermanats" amb els 27. La "Marxa per Europa" ha recorregut gairebé tres quilòmetres i ha acabat davant del Parlament, on molts manifestants han recordat les víctimes de l'atemptat terrorista de dimecres.

Els manifestants creuen que el Brexit és negatiu, no només per al Regne Unit sinó també per a Europa. A més, consideren que la campanya pel referèndum "estava basada en mentides" i que "no deixava clar què volia dir". Per això, creuen que el resultat "no representa la voluntat dels britànics".

Anar al contingut