Dresden

Milers de persones es manifesten amb el moviment islamòfob Pegida a diverses ciutats d'Europa

La més nombrosa ha estat a Dresden, la seu del moviment islamòfob Pegida, que ha reunit 15.000 persones, però també s'ha fet una contramanifestació de caràcter antifeixista amb 10.000 assistents

RedaccióActualitzat

Jornada de manifestacions simultànies a diverses ciutats europees del moviment islamòfob Pegida. Amb el lema "Fortalesa Europa", grups d'extrema dreta han convocat a Varsòvia, Bratislava, Dresden, Tallin i Amsterdam manifestacions per rebutjar l'arribada d'immigrants i refugiats provinents de països musulmans.

La convocatòria era a partir de les tres de la tarda, i la més nombrosa ha estat a Dresden, la seu del moviment islamòfob Pegida. A la riba del riu Elba s'han reunit unes 15.000 persones. S'hi han vist moltes pancartes xenòfobes i crítiques amb la cancellera Merkel, per la seva política de portes obertes als immigrants i refugiats provinents de països musulmans.

En aquesta ciutat, però, també s'ha convocat una contra manifestació, i ha estat a l'altra banda del riu. Allà la concentració era de signe antifeixista i s'hi han aplegat unes 10.000 persones. La policia, un miler d'efectius, també s'hi ha concentrat amb canons d'aigua i agents muntats a cavall.

Hi han hagut moments de tensió, però no s'han viscut escenes de violència. La policia ha advertit que seran molt difícils de controlar els elements més radicals dels dos grups. Cap el vespre es preveu que es puguin produir incidents i aldarulls més violents.

S'estima que 2.200 persones han participat en la manifestació que s'ha fet a Praga. La policia ha intervingut quan simpatitzants dels immigrants s'han enfrontat amb un grup de gent que es manifestava amb botelles i pedres.

A Calais han arrestat més d'una dotzena de persones durant la concentració a causa dels aldarulls.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut