Hong Kong

Milers de persones es manifesten al centre de Hong Kong malgrat els atacs violents de divendres

Els estudiants acusen les autoritats xineses de pagar membres de les tríades per atemorir-los.

RedaccióActualitzat

Les protestes a Hong Kong, lluny d'anar a menys, creixen en nombre de participants dia a dia. Ja fa una setmana del començament de les mobilitzacions multitudinàries engegades pels estudiants al centre de l'excolònia britànica.

Desenes de milers de persones que reclamen millores democràtiques s'han concentrat al vespre al centre de Hong Kong. Asseguts a terra escolten els líders estudiantils que han liderat les protestes i també grups de músics que amenitzen la manifestació pacífica. Esperonats pels atacs que van rebre divendres per part d'alguns veïns i membres de la màfia xinesa, que van intentar dispersar-los, ara els manifestants són més i estan més ben preparats per respondre els violents.

Els estudiants acusen les autoritats xineses de servir-se de les tríades, el nom local de la màfia, per atemorir-los. La matinada de dissabte, la policia ha detingut una vintena de persones, entre les quals hi havia alguns membres de les tríades. Un fet que confirmaria que hi havia individus a sou atiant els atacs contra els manifestants.

Les escenes de violència d'ahir van trencar una incipient negociació entre els estudiants i manifestants pro democràcia i el govern xinès i han donat força a la gent que reclama eleccions lliures a Hong Kong el 2017.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut