Milers de persones s'han manifestat amb el lema "Pau, decisió"
Milers de persones s'han manifestat amb el lema "Pau, decisió"
Sant Sebastià

Milers de persones es manifesten, a Sant Sebastià, per la pau i el dret a decidir

Bildu llança al PP basc una oferta de diàleg per treballar junts per la pau al País Basc

RedaccióActualitzat

Amb el lema "Bakea, Erabakia" (pau, decisió, en euskera), milers de persones han participat, a Sant Sebastià, en una manifestació convocada per EH Bildu i EH Bai a favor de la pau i el dret a decidir.

El líder de Bildu, Hasier Arraiz, ha llançat una oferta de diàleg a la presidenta del PP basc, Arantza Quiroga, perquè es pugui celebrar una reunió entre tots dos partits i treballar junts per la pau del País Basc. Arraiz proposa la formació d'una mesa en què estiguin representades "totes les sensibilitats del país".

El representant de Bildu ha fet aquestes declaracions abans de participar en la manifestació, convocada després de la detenció de la direcció d'ETA a França, ara fa deu dies.

Amb aquesta oferta a Quiroga, el portaveu de Bildu respon a les declaracions que va fer ahir la dirigent popular. Quiroga va afirmar que els últims pronunciaments de l'esquerra abertzale contra la violència "es poden tenir en consideració".

Arraiz creu que són unes "paraules noves", que l'han sorprès, perquè, segons ha dit, l'esquerra abertzale "no està acostumada que l'altra banda valori positivament els passos i els gestos que es fan".

Per això, Herraiz ha agraït a Quiroga la seva actitud i les seves paraules cap a Bildu i el seu compromís amb una via basca cap a la pau.

La marxa ha començat cap a les cinc de la tarda a la plaça del Buen Pastor i ha acabat una hora més tard al costat de l'escultura "Colom de la pau, de Néstor Basterretxea, amb la lectura d'un comunicat en euskera i castellà.

 

 

 

 

Anar al contingut