Roma

Milers de persones es manifesten a Roma contra les "trampes electorals" de Berlusconi

Sota el lema "Sí a les regles, no als trucs!", milers d'italians s'han concentrat a la plaça del Poble de Roma aquest dissabte per protestar contra els intents de Silvio Berlusconi de forçar que el seu partit estigués present a les llistes electorals de Roma i Milà a les eleccions regionals. Finalment, aquest dissabte al vespre s'ha conegut que els tribunals han negat al partit de Berlusconi aquesta possibilitat. Les llistes havien quedat excloses per haver-les presentat fora de termini i arran d'això el govern italià va decidir aprovar un nou decret per aconseguir participar a les eleccions.

Actualitzat
La concentració, convocada pels partits de la centreesquerra i l'esquerra, s'ha organitzat per denunciar els mètodes poc ortodoxos del govern de Berlusconi. Segons els organitzadors, unes 200.000 persones han participat en la mobilització.

Els manifestants han denunciat que Il Cavaliere s'havia tret de la màniga un nou "truc polític" per aconseguir arreglar l'embolic provocat després que l'encarregat d'entregar a Roma les llistes electorals del seu partit, El poble de la Llibertat, arribés fora de termini.

El responsable de consignar les llistes, Alfredo Milioni, va arribar 40 minuts tard i els jutges no van acceptar-les per considerar que s'havien infringit les normes.

Arran d'aquesta decisió, Berlusconi va passar a l'atac i va decidir aprovar un decret nou segons el qual s'estipula que per complir amb el termini d'entrega de les llistes electoral només fa falta que l'encarregat de presentar-les sigui a l'hora prevista dins l'edifici del tribunal electoral.

Davant d'aquesta decisió, els partits de l'oposició han acusat el govern d'haver modificat en ple procés electoral les regles del joc pel seu propi benefici. A més, consideren que aquests actes "són greus i no tenen precedents" i asseguren que "estan posant en perill els principis fonamentals de la convivència civil".

Els organitzadors de la mobilització també han afirmat que tot plegat és una "estafa" i "un acte d'arrogància contra les institucions i els òrgans de garantia" i "un insult contra les altres forces polítiques i contra els milions de ciutadans honestos que respecten les regles".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut