Silvio Berlusconi, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Silvio Berlusconi, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Roma

Milers de persones es manifesten a Roma contra la política de Silvio Berlusconi

Quan només queden tres dies perquè el Parlament italià voti una moció de censura contra el primer ministre, Silvio Berlusconi, l'oposició ha incrementat les crítiques i ha organitzat una manifestació per denunciar les polítiques d'Il Cavaliere. Milers de persones provinents d'arreu d'Itàlia han protestat pel centre de Roma al crit de "Desperta, Itàlia. Et mereixes un govern millor" o "Itàlia canviarà i Berlusconi a la presó anirà".

Actualitzat
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, continua envoltat de polèmica. En les últimes setmanes Il Cavaliere ha rebut fortes crítiques per part de l'oposició política, que l'acusa de "jugar brut" i d'aplicar les lleis "segons la seva conveniència".

Coincidint amb aquest augment de la tensió, milers de persones procedents de tot el país s'han manifestat aquest dissabte a Roma per protestar contra la gestió de Berlusconi. Amb pancartes i cridant consignes en contra del primer ministre i a favor del canvi polític, la marxa ha col·lapsat els carrers de la capital italiana però s'ha fet sense incidents.

Aquesta manifestació se suma a les protestes que han portat a terme l'àmbit cultural, estudiantil, universitari i sindical durant les últimes setmanes.

Per la seva banda, els partidaris de Berlusconi han programat una contramarxa a Milà per aquest diumenge. Mentrestant, la fiscalia de Roma investiga una suposada campanya de compra de vots en favor de Berlusconi de cara a la decisiva jornada del pròxim dimarts al Parlament.
Anar al contingut