Manifestació a Barcelona.
Manifestació a Barcelona.
Barcelona

Milers de persones es manifesten a Barcelona i Girona contra les retallades i per demanar un canvi de política

Demanen que es faciliti la creació de llocs de treball i es defensin els serveis socials bàsics de l'estat del benestar

RedaccióActualitzat

6.000 persones segons la guàrdia urbana i 50.000 segons els organitzadors s'han manifestat pel centre de Barcelona en contra de les retallades, per demanar un canvi en la política econòmica que faciliti la creació de llocs de treball, per defensar els serveis socials bàsics com són la sanitat i l'educació, i per aconseguir l'estat del Benestar.

La manifestació, que tenia com a lema unitari "Per una Catalunya social. Defensem els nostres drets", ha estat convocada pels sindicats i comptava amb el suport de formacions com el PSC, ERC i ICV. La marxa, s'ha emmarcat en la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats contra les polítiques d'austeritat i per exigir un canvi de rumb econòmic a partir de les pròximes eleccions al Parlament europeu.

Començament de la manifestació

La marxa s'ha iniciat poc després de les dotze del migdia a la plaça Urquinaona i estava encapçalada per un una cinquantena de discapacitats físics, que clamaven contra les retallades a la Llei de Dependència. També obrien la manifestació altres col·lectius en conflicte per com per exemple els treballadors de l'empresa Panrico, que actualment ja porten 7 mesos de vaga indefinida.

Girona

A Girona, més de dues-centes persones s'han manifestat sota el lema "Defensem els nostres drets". Els assistents a l'acte han estat convocats per defensar l'educació pública, la sanitat i altres drets socials. Molts manifestants han volgut llençar un crit en contra de les retallades imposades des del govern espanyol i català. Els sindicats UGT, Comissions Obreres i altres entitats del territori també han volgut sortir al carrer per defensar els drets de tots els ciutadans.

La manifestació ha sortit de la plaça Independència de Girona i ha marxat pels carrers del centre de la ciutat fins a la plaça del Vi.

 

Anar al contingut