Barcelona

Milers de persones es concentren en defensa de l'escola catalana

La comunitat educativa s'ha mobilitzat davant dels ajuntaments després de les acusacions d'adoctrinament i l'amenaça d'aplicar l'article 155 de la Constitució

RedaccióActualitzat

La comunitat educativa s'ha concentrat aquest dimecres a la tarda davant d'ajuntaments d'arreu de Catalunya per reclamar respecte i que l'escola no es toqui, com pretén el govern espanyol amb l'aplicació del 155. Les concentracions responien a la convocatòria del Marc Unitari de la Comunitat Educativa.

A Barcelona, centenars de persones (700 segons l'Ajuntament, 2.000 segons els organitzadors) han participat a la protesta a la plaça de Sant Jaume, on s'ha llegit un comunicat defensant l'ensenyament que fan les escoles catalanes en pau i per a la pau.

Tant els estudiants concentrats com el professorat han demanat la dimissió del portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo i el ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, per haver acusat la comunitat educativa catalana d'adoctrinar els alumnes i de no ensenyar prou la llengua espanyola.

 

 

A Girona, unes 1.200 persones s'han concentrat a la plaça del Vi, segons la Guàrdia Urbana. Famílies, docents tant de la pública com de la concertada i sindicats han defensat el model educatiu català.

 

Mig miler de persones s'han mobilitzat a la plaça de la Paeria de Lleida, en una protesta sense banderes. Entre els participants hi havia molts mestres, alguns dels quals s'han declarat "cansats" d'haver de "justificar coses que semblaven del tot assolides".

 

L'ambient familiar ha marcat la concentració a la plaça de la Font de Tarragona, on s'han acostat 400 persones. Han ensenyat una pancarta amb el lema "L'escola no es toca" i l'actor i director Oriol Grau ha llegit el manifest en defensa del que, per ell, és un orgull de país:

"És una causa que em sento meva. Ens la sentim tots. L'escola no ens la poden tocar, perquè és un dels orgulls d'aquest país. I la intenció que tenen de fotre-hi mà és escandalosa."

 

 

A altres municipis de Catalunya també s'ha sentit el clam de rebuig a les acusacions contra el model d'immersió lingüística. Les imatges s'han difós a les xarxes amb l'etiqueta #escolacatalana.  

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut