Barcelona

Milers de persones es concentren arreu de Catalunya per donar suport a Mas, Ortega i Rigau pel 9-N

Els alcaldes llegeixen el manifest contra les querelles i les qualifiquen d'"antidemocràtiques"

RedaccióActualitzat

Milers de persones s'han concentrat a les portes dels ajuntaments de Catalunya per donar suport al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament en funcions Irene Rigau, tal com havien demanat les entitats sobiranistes, que ha convocat la concentració amb el lema #9NSomTots.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha llegit a la plaça Sant Jaume el manifest contra les querelles "antidemocràtiques" contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel seu paper en l'organització de la consulta del 9-N.

Davant representants del govern com Neus Munté i Francesc Homs, membres de CDC, ERC, Unió, ICV, EUIA i la CUP, líders sindicals com Joan Carles Gallego (CCOO) i Josep Maria Álvarez (UGT), Colau ha llegit el manifest signat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir, on s'acusa el govern espanyol de judicialitzar el procés participatiu generant "una anomalia democràtica que priva els ciutadans de Catalunya el dret a decidir". Colau diu que "tots ens declarem coresponsables amb el procés participatiu".

Durant la lectura del manifest, diversos dirigents polítics, entre els quals Raül Romeva, Oriol Junqueras, i representants de la societat civil com Jordi Sánchez han mostrat urnes com les que es van utilitzar el 9-N com a mostra de suport.

A Girona, l'alcalde Cales Puigdemont també ha criticat la judicialització del conflicte així com a Lleida, Tarragona, Girona, Manresa o Vic en tants d'altres municipis d'arreu de Catalunya. La concentració de suport a Mas, Ortega i Rigau i de rebuig a les imputacions pel 9-N ha durat un quart d'hora i ha finalitzat amb "Els segadors".

Prèviament, hi ha hagut concentracions a les portes del Palau de Justícia, on han anat a declarar com a imputades Ortega i Rigau.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut