El president i la vicepresidenta de la Generalitat encapçalaven la manifestació
El president i la vicepresidenta de la Generalitat encapçalaven la manifestació
València

Milers de persones en el dia de l'orgull LGTB a València després de la polèmica del cartell

L'arquebisbe de València ha considerat el cartell que convocava a la manifestació, amb la Geperudeta i la Moreneta fent-se un petó, una "greu profanació"

Actualitzat

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda València en el dia de l'Orgull Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual.

A la capçalera, hi anava el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mònica Oltra, juntament amb el candidat pel PSOE, Pedro Sánchez.

Amb el lema "Persones bisexuals, diverses i iguals", els carrers de la València s'han omplert de banderes amb els colors de l'arc de Sant Martí i s'hi han sentit crits al·lusius a l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares. I això perquè Cañizares ha considerat una "greu profanació" el cartell -de l'organització d'Endavant-OSAN- que convocava a la manifestació.

Al cartell s'hi veu la Mare de Déu dels Desemparats (coneguda popularment com la Geperudeta), patrona de la ciutat, fent un petó a la boca a la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta. Les acompanya la inscripció "Contra la sagrada opressió, estima com vulgues".

L'arquebisbe de València va considerar que el cartell "fereix profundament els sentiments dels catòlics valencians i de tots els homes i dones de bona voluntat" i va convocar dijous els creients "al rés del rosari i a una missa a la catedral" de València en un acte de desgreuge.

 

Anar al contingut