Pla obert on es poden veure les milers de persones concentrades a la rambla d'Aragó i l'avinguda Catalunya de Lleida en suport al Govern p…
Pla obert on es poden veure les milers de persones concentrades a la rambla d'Aragó i l'avinguda Catalunya de Lleida en suport al Govern pel referèndum de l'1-O, el 20 de setembre de 2017. (Horitzontal)

Milers de persones desborden la rambla d'Aragó i l'avinguda Catalunya de Lleida en suport al Govern

Actualitzat

ACN Lleida.-Milers de persones - unes 10.000 segons fonts de la Generalitat - s'han concentrat aquest dimecres al vespre al davant de la delegació del Govern a Lleida desbordant importants carrers de la capital del Segrià com la rambla d'Aragó i l'avinguda Catalunya. La protesta que s'ha convocat després del setge policial i judicial a Catalunya per aturar el referèndum de l'1-O ha servit per posar de manifest el rebuig a aquesta actuació de l'estat espanyol. Durant la concentració representants d'Òmnium Cultural i l'ANC han llegit un manifest i han cridat a noves mobilitzacions per demà dijous per continuar defensant la voluntat de votar el proper 1 d'octubre. Els Castellers de Lleida han aixecat diverses torres i s'han sentit crits de 'votarem', 'independència', 'democràcia' o 'Àngel Ros dimissió', entre d'altres.

Tot i que la mobilització s'ha convocat a les vuit del vespre, una hora abans ja es podia veure moviment per la zona, sobretot a l'entorn del Rectorat de la UdL on els estudiants estaven reunits en assemblees preparant pancartes. Ben aviat s'ha vist que la convocatòria desbordaria les previsions i a les vuit del vespre ja estaven desbordats els carrers. La xifra de manifestants ha estat de milers, 10.000 segons fonts del Govern i 8.000 segons la Guàrdia Urbana de Lleida. En qualsevol cas s'ha tractat de la mobilització vinculada al procés d'independència més multitudinària després de la de l'Onze de Setembre de l'any passat a la llera del riu Segre.El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha volgut agrair en nom de la Generalitat el suport dels lleidatans després d'una jornada com la d'avui amb els registres i les detencions de membres de l'executiu. Ha valorat que la mobilització s'hagi organitzat amb tant poc temps i hagi tingut un important poder de convocatòria. En aquest sentit, Farré ha descartat que de moment no es té constància de registres policials en seus de la Generalitat a Lleida.

Anar al contingut