Aiguats

Milers de persones desallotjades per les inundacions a l'Europa central

Les fortes pluges dels últims dies i el ràpid desgel de la neu està provocant importants inundacions al centre i l'est d'Europa. Milers de persones les han evacuat de la ribera de l'Elba, al nord-est de la República Txeca, i n'hi ha una desena de desaparegudes. Hongria ha decretat l'estat d'urgència a Budapest i diverses regions del país. La crescuda del Danubi ha arribat al nivell històric del 2002, és a dir als 8 metres i 48 centímetres, i s'espera que encara pugi més les pròximes hores.

Actualitzat
A Àustria, entre 300 i 400 persones les han evacuat després del trencament d'uns dics a prop de Duernkrut. Les comunicacions ferroviàries entre Viena i la República Txeca han quedat suspeses. Bombers, soldats i voluntaris s'afanyen a consolidar els dics.

A Alemanya, a Dresde, l'Elba continua pujant de nivell a raó d'un centímetre per hora. El punt màxim es podria assolir les pròximes hores al centre de la ciutat. Tot i això, no s'espera que superi el rècord històric i destructor de l'estiu del 2002, quan l'aigua va arribar als 9 metres i 40 centímetres.
Anar al contingut