Barcelona

Milers de persones, a Barcelona i arreu del món, contra el TTIP

Els manifestants asseguren que el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç serà un atac als drets laborals, la seguretat alimentària, el medi ambient o l'accés als serveis públics

RedaccióActualitzat

Dia d'Acció Global contra el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç (TTIP) entre la Unió Europea i els Estats Units. I també contra altres tractats, com el CETA, que negocia la Unió Europea amb el Canadà.

A diferents ciutats del món s'han fet concentracions de protesta i manifestacions per reclamar que s'aturi el TTIP.

Segons els seus detractors, el tractat comportarà la destrucció de més de mig milió de llocs de treball, i també en sortiran perjudicats -asseguren- els drets laborals, la seguretat alimentària, el medi ambient o l'accés als serveis públics.

A Barcelona, la protesta ha tingut el suport dels sindicats, plataformes ciutadanes, entitats i ONGs. També partits polítics com la CUP, Iniciativa per Catalunya, les Joventuts d'Esquerra o Podem, entre molts altres.

Els drets laborals, per exemple, estan en joc, ja que els Estats Units no han firmat totes les clàusules de l'Organització Internacional del Treball. Als Estats Units no es reconeix la igualtat de salaris entre homes i dones, ni el dret a sindicar-se a les empreses multinacionals.

La nova roda de negociacions entre els Estats Units i la Unió Europea comença dilluns a Nova York.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut