Estats Units

Milers de manifestants surten al carrer a diverses ciutats nord-americanes per demanar la legalització dels immigrants

Milers de manifestants han tornat a fer-se sentir pels carrers de desenes de ciutats nord-americanes per pressionar els congressistes perquè assumeixin d'una vegada la reforma de les lleis d'immigració que els permeti legalitzar la seva situació al país. Després de les multitudinàries manifestacions de la primavera passada, el Senat dels Estats Units va aprovar una reforma migratòria que suposava la legalització de la majoria dels indocumentats. Però aquesta reforma s'ha de conciliar amb una altra d'aprovada per la Cambra de Representants, molt més restrictiva.

Actualitzat

La reforma de la Cambra de Representants preveu, fins i tot, massives expulsions d'indocumentats i penalitza qualsevol tipus d'ajuda cap a aquest col·lectiu, també la humanitària

El president dels Estats Units, George Bush, sempre s'ha mostrat partidari de regularitzar, al més aviat possible, la presència de milions d'immigrants indocumentats que hi ha als Estats Units i, per fer-ho, demana comprensió cap a aquest col·lectiu i celeritat en el procés. Però el Congrés no sembla tenir pressa ni ganes de comprometre's, sobretot, quan només falten dos mesos per a les eleccions que han de renovar la major part de les dues cambres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut