Amman

Milers de jordans es manifesten contra la pujada de preus i demanen la renúncia del govern

Milers de jordans s'han manifestat en diferents ciutats del país per protestar per la pujada dels preus i demanar la renúncia del govern del primer ministre, Samir Rifai. Els manifestants, la majoria pertanyents a sectors obrers i populars, han cridat consignes i han exhibit pancartes contra el govern. Els manifestants denuncien amb aquesta protesta les difícils condicions de vida que pateixen per l'augment dels preus dels productes de primera necessitat. L'oposició islamista i els sindicats tenen previst organitzar una manifestació massiva diumenge per pressionar el govern perquè emprengui reformes polítiques.

Actualitzat
La manifestació més nombrosa ha partit de la Gran Mesquita de Hussein, al centre d'Amman, on les autoritats havien desplegat un fort dispositiu de seguretat. Manifestacions similars han tingut lloc també en altres ciutats importants de Jordània, com Irbid, al nord, i Karak, al sud.

Les protestes s'han fet tot i la decisió presa pel gabinet de Rifai a principis d'aquesta setmana de retallar els preus dels productes bàsics i de certs tipus de combustible. Aquesta mesura va ser un intent d'alleujar la mala situació econòmica que viuen molts jordans, principalment com a conseqüència de la crisi financera mundial i dels elevats preus del petroli.
 
Anar al contingut