Iemen

Milers de iemenites es manifesten en rebuig de l'atemptat que va matar set turistes catalans i bascos

Les autoritats i la societat civil del Iemen s'han manifestat a Sanà, la capital, en rebuig de l'atemptat contra un comboi de turistes catalans i bascos. Un miler de iemenites han cridat contra el terrorisme i s'han solidaritzat amb les víctimes: nou persones mortes i sis de ferides. El govern adverteix Al-Qaeda que no es rendirà davant dels seus atacs al sector turístic. De moment, la policia busca deu ciutadans iemenites sospitosos d'estar darrere l'acció.

Actualitzat
"No al terrorisme", "No a l'assassinat dels turistes innocents". Són les consignes que han cridat els milers de manifestants que han recorregut els carrers de la capital iemenita en direcció a l'ambaixada espanyola per expressar la seva solidaritat amb les víctimes espanyoles de l'atemptat de dilluns i els seus familiars.

Hi han partiticipat dones, nens, polítics, representants de la societat civil i delegacions de províncies iemenites, inclosa la de Marib, on va tenir lloc el fatídic atac. Tot ells han cridat consignes contra el terrorisme i han reiterat el seu suport als esforços dels organismes de seguretat perquè els culpables siguin detinguts i portats davant la justícia per pagar pels seus crims.

Amb flors i fotografies del lloc de l'atemptat on es podien veure els cotxes calcinats dels turistes, els manifestants s'havien concentrat des de primera hora del matí davant l'hotel Hada, al barri diplomàtic. Des d'allà han recorregut uns 800 metres fins arribar a l'ambaixada espanyola, on han entregat un comunicat en què expressen el seu condol.

A la mateixa hora, una altra manifestació organitzada per l'Associació d'Agències de Viatge iemenites ha sortit des del centre de Sanà en direcció a l'ambaixada.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut